Welke pedalen voor spinningfiets?

Ben je op zoek naar nieuwe pedalen voor je spinningbike? Wij geven je graag advies bij het kopen van de beste pedalen voor een spinningfiets. In de meeste gevallen wordt een spinningbike geleverd met pedalen, maar de pedalen blijven altijd een kwetsbaar onderdeel van de spinningfiets. Daarom is het handig om te weten welke pedalen je moeten aanschaffen voor een spinningfiets.

SPD pedalen

Het beste kan je SPD pedalen op je spinningfiets zetten. Deze zijn eenvoudig in te klikken in combinatie met SPD schoenplaatjes. Omdat je bij spinning ook vaak een stukje door de fitnesszaal of thuisgym moet lopen wil je niet dat de vloer beschadigd, bij een aantal spinning- en mtb schoenen is een inkeping gemaakt zodat de SPD schoenplaatjes in de zool verdwijnt en je dus zonder de vloer te beschadigen kan lopen op de schoenen.

Shimano is de officiële producent van SPD pedalen, maar in de loop der tijd zijn er vele merken die SPD pedalen maken. De SPD pedalen worden ook gebruikt voor het mountainbiken.

SPD pedalen zijn te koop bij Bol.com

Let op: Verwar SPD niet met SPD-SL pedalen, deze laatste zijn beter geschikt voor wielrennen.

Combi-pedalen spinningfiets

Met combi-pedalen kan je zowel op schoenen met schoenplaatjes als zonder schoenplaatjes op fietsen. De ene kant van het pedaal heeft een SPD-kliksysteem en de andere kant is vlak en heeft anti slip zodat je er met je gewone sportschoenen op kan fietsen, zonder speciale schoenplaatjes.

Beste spinningfiets pedalen

Een spinningfiets staat binnen en wordt vaak maximaal één uur gebruikt. Je hebt dus echt niet de duurste SPD pedalen nodig om goed te kunnen spinnen. Wij komen op basis van eigen ervaringen en de beoordelingen van andere spinners, tot de volgende top 3 spinningfiets pedalen:

  1. Shimano Pedalen Ed500 Mtb Spd
  2. Shimano M520 SPD
  3. Promed MTB Klikpedalen – Combi – SPD

Lees ook:

*Fotocredits: Marlon Silva

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.