Welke schoenplaatjes voor spinning

Spinning plaatjes

We krijgen regelmatig de vraag welke schoenplaatjes nou geschikt zijn voor spinning. Allereerst willen we benadrukken dat bij de meeste spinningbikes gebruik wordt gemaakt van een pedaal met één kant met binding voor gewone schoenen en een andere kant met een klikpedaal. Zowel met gewone schoenen als met fietsschoenen met schoenplaatjes is het dus mogelijk om te spinnen. Maar welke schoenplaatjes en spinningschoenen kan je nou het beste aanschaffen?

Spinning schoenplaatjes

SPD schoenplaatjes van Shimano zijn geschikt voor de pedalen van spinningfietsen, maar let op! Shimano heeft ook SPD-SL, deze zijn niet geschikt voor de pedalen van spinningbikes. Je kan spinning schoenplaatjes snel en het goedkoopst te bestellen bij Decathlon.

Welke schoenen zijn geschikt voor spinning?

Er zijn op dit moment weinig fietsmerken die een schoen op de markt hebben gebracht speciaal voor spinnen. De reden hiervoor is dat de fietsschoenen die voor op de mountainbike geschikt zijn, ook uitermate geschikt zijn tijdens het spinnen. Mountainbikers gebruiken ook dezelfde SPD schoenplaatjes als bij het spinnen worden gebruikt. De schoenplaatjes vallen bij mountainbike schoenen in de zool, zodat je er prima op kunt lopen in de sportschool. Goede merken die geschikt zijn voor spinning zijn Shimano, AGU, Northwave, Spiuk & B’Twin.

Meer over spinning op Onlinefietser.nl

  • Spinning kleding – In deze blog geven we advies over welke spinning kleding je nodig hebt. Onder meer tips voor het aanschaffen van een spinningshirt, spinningbroek en spinningschoenen.
  • Spinningschoenen – In deze blog lees je alles over het aanschaffen van spinning schoenen. Welke fietsschoenen zijn ook geschikt tijdens het spinnen en welke kan je beter niet aanschaffen.
  • Spinningbroek – In deze blog geven we je tips welke fietsbroeken geschikt zijn voor spinning. Daarnaast geven we een top 3 van spinningbroeken, zodat je verzekerd bent van de beste fietsbroek.
  • Spinningfiets kopen – Train jij liever thuis en ben je van plan een spinningfiets te gaan kopen? Lees dan eerst de tips in dit artikel voor het kopen van een spinningbike.

Populaire blogs op Onlinefietser.nl