Welke verschillende outfits heb je gedurende het wielerseizoen nodig?

Een beetje wielrenner fietst natuurlijk niet alleen in de zomer. Om dit te kunnen realiseren heb je verschillende soorten materialen kleren nodig. Bepaalde materialen kunnen bijvoorbeeld een goede isolatie bieden, waardoor de lichaamswarmte beter kan behouden bij koude temperaturen. Andere materialen zijn bedoeld om het lichaam koeler te houden bij hoge temperaturen. De verschillende materialen en accessoires helpen ervoor te zorgen dat de wielrenner optimaal comfortabel is tijdens het rijden en kan presteren op zijn beste. Ben jij nu benieuwd welke verschillende outfits jij nodig hebt gedurende het wielerseizoen? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je hier namelijk meer over! 

Lente

In de lente zul je vaak vaak kleding dragen die licht van gewicht is, ademend en gemaakt van materiaal dat UV-stralen kan weerstaan. Voor de bovenkleding zijn vaak korte mouwen of lange mouwen shirts aan te raden, lichte gewicht windjacks, lichte gewicht vesten of lange mouwen jacks die een winddicht en waterafstotend laagje bieden. De onderkleding kan het bestel gemaakt zijn van een ademend materiaal. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een lichte, waterafstotende regenjas dragen om zich te beschermen tegen regen en wind. Deze fiets regenkleding zorgt ervoor dat je zo veel mogelijk regen kunt afstoten waardoor de kans op ziekte geminimaliseerd wordt.

Zomer

In de zomer raden we over het algemeen lichte kleding aan die veel luchtkanalen heeft. Deze kleding laat warmte gemakkelijk ontsnappen. Je kunt hierin het beste kiezen voor een luchtige, ademende stof zoals lycra of polyester. Daarnaast is een lichte, goed ventilerende fietshelm en een zweten absorberende pet ook zeker aan te raden. Het voornaamste doel van de kleding is dus het verkoelen van het lichaam en het afvoeren van het zweet. Nu zul je natuurlijk nooit voorkomen dat je bezweet raakt, maar hoe meer je dit kunt voorkomen, hoe beter natuurlijk!

Herfst

Wielrennen in de herfst vereist wat extra aandacht als het gaat om kleding. Om comfortabel te rijden, is het belangrijk om de juiste kleding te dragen die je warm en droog houdt. Een shirt met lange mouwen als basis laag is een must, maar je kan ook arm- en beenstukken dragen die je omlaag kan doen als het te warm wordt. Een muts of hoofdband onder je fietshelm kunnen je daarnaast helpen om je hoofd op temperatuur te houden. Je kan ook een fietsjack dragen dat winddicht en regenbestendig is. Deze kleding zag er vroeger misschien ietwat suf uit, maar anno 2023 zijn er ook hele hippe vormen van regenkleding voor wielrenners. Bekijk bijvoorbeeld eens de AGU dames regenkleding lijn, of de AGU heren regenkleding lijn. Beiden prachtige kledinglijnen waarin je goed voor de dag zult komen.