Wielrennen in de regen

Regen houdt de echte wielrenner niet tegen om een rondje te gaan fietsen. Toch zal je merken dat wielrennen in de regen een andere techniek vergt dan rijden op een droog wegdek. Met name in de bochten zal je rekening moeten houden met het gladdere wegdek. De ideale techniek is om niet in de bocht, maar voor het bereiken van de bocht al af te remmen. Houdt er tevens rekening mee dat je een langere remweg hebt bij regen. Zijn er witte markeerstrepen op het wegdek, probeer deze dan te vermijden, want ze zijn bij regenval erg glad. Het iets verlagen van de bandenspanning is een manier om meer grip te krijgen op je racefiets. Ten slotte kan je ervoor kiezen om te fietsen met een ass-saver, deze voorkomt dat je een natte en vuile streep op je rug krijgt van opspattend water.

Wil je je beschermen tegen onverwachte regen, dan is het aan te raden om een regenjack mee te nemen. De meeste regenjacks worden geleverd met een tasje waarin je het fiets regenjack kunt opvouwen tot een klein bolletje en kunt opbergen in de achtervakken van je beste fietsshirt. Regent het al of verwacht je dat het gaat regenen, dan is het ook verstandig om je benen beter te beschermen tegen de regen en een lange waterafstotende fietsbroek aan te trekken. Voor regenkleding voor wielrenners kun je het beste terecht bij Bol.com & Plutosport.

In onderstaande video vind je nog 10 tips voor wielrennen in de regen:

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.