Wielrennen in een groep – tips

Ga jij regelmatig wielrennen in een groep? Dan is veiligheid voor de gehele groep erg belangrijk. Als je vooraan de groep fietst dan is het belangrijk om met zowel handgebaren als je stem de volledige groep aan te sturen. De rest kan namelijk niet zo ver vooruit kijken als de persoon die vooraan fietst. Het is daarom belangrijk dat je op tijd aangeeft dat er een bocht aankomt of dat er bijvoorbeeld een paaltje of tak op de weg ligt. Ook bij een tegenligger is het goed om even ‘Tegenligger’ te roepen, zodat de rest van de groep hier rekening mee kan houden.

Het is belangrijk dat je altijd op dezelfde lijn blijft fietsen, ga dus niet voor ieder wissewasje overdreven uitwijken, want dit levert enkel gevaar op als je in een groep fietst. Voor het wisselen van positie in een groep hebben ze in onderstaande video een handig systeem staan. Belangrijk is dat je altijd maar één positie tegelijk opschuift, zodat iedereen voldoende tijd heeft om te reageren op de wissel.

https://www.youtube.com/watch?v=YqrgqPTI3mQ

 

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.