Winter fietshandschoenen

Als wielrenner maak je natuurlijk zelf de keuze of je handschoenen draagt of niet. Wielerhandschoenen worden namelijk vooral gedragen als bescherming bij valpartijen of om te voorkomen dat je blaren krijgt wanneer je langdurig je stuur vasthoudt. We hebben het nu natuurlijk over de ‘klassieke’ wielerhandschoen met de ‘afgeknipte’ vingers. Wil je echter tijdens de winter ook op je racefiets of mountainbike op pad dan heb je vanzelfsprekend wat andere eisen. In die tijd van het jaar gaat het er in eerste instantie om dat jij je handen warm kunt houden. En om dat goed voor elkaar te krijgen is de aanschaf van speciaal ontworpen winter fietshandschoenen een vereiste.

Speciale winter fietshandschoenen

De reden om speciaal voor dit doel ontworpen winter fietshandschoenen te dragen ligt voor de hand. Draag je namelijk gewone handschoenen dan merk je in de eerste honderden meters van je tocht al dat die op een racefiets niet voldoen. Je hebt niet voldoende grip op je stuur, schakelen wordt bijna onmogelijk en je veiligheid loopt gevaar doordat je niet goed kan remmen.

De winter fietshandschoenen die de verschillende grote fietsmerken op de markt brengen hebben deze problemen niet. Integendeel, omdat ze speciaal ontworpen zijn voor wielrenners houden ze je handen warm, en kan je de fiets ook nog eens op een zeer eenvoudige manier onder controle houden. Diverse typen winter fiets handschoenen zijn bovendien uitgerust met reflectiestrepen en sommigen zijn volledig waterdicht.

Tegen wind en water

De elementen waar je in de winter het meest mee te stellen hebt wanneer je de weg op gaat voor een trainingstochtje zijn wind en water. Ontwerpers van onder meer GripGrab, AGU & Craft zijn echter met succes de strijd aangegaan met de omstandigheden. Dat wil zeggen: bij het ontwerp van de winter fietshandschoenen hebben ze ervoor gezorgd dat hun producten wind- en waterdicht zijn. Geen verkleumde vingers meer door de ijzige wind, en bij regen blijven je handen ook droog. Dat laatste is vooral prettig wanneer je in een groep fietst, want opspattend water is dan één van je grootste vijanden.

Ademende handschoen

Waar speciale winter fietshandschoenen nog meer in verschillen van gewone handschoenen of wanten is de ademende eigenschappen die deze handschoenen hebben. Doordat er (vaak) gebruik wordt gemaakt van polyester blijven je handen warm (eerste vereiste) maar wordt tegelijkertijd het zweet afgevoerd. Dit is natuurlijk wel zo comfortabel.

Fiets winterhandschoenen zijn te koop bij Bol.com & Plutosport

Goedkope winter fietshandschoenen

Kan je minimaal twee weken wachten op de levering van je fietshandschoenen, dan kan je ook even kijken op AliExpress. Bij deze webshop bestel je meestal direct bij de fabriek, waardoor de prijs een stuk lager ligt. Verzending is in de meeste gevallen gratis. Lees even goed de reviews om te kijken wat de ervaringen van andere wielrenners met de handschoenen zijn.

Nooit meer je fietswanten vergeten met handwarmers voor op de fiets

Vergeet jij ook weleens je handschoenen of kom je er op de terugweg pas achter dat het gaat regenen? Met fiets handwarmers, ook wel fietsmoffen genoemd, heb je dit probleem niet. Je bevestigt de handwarmers vast aan je fiets, zodat je altijd droge en warme handen hebt in de winter.