Beenwarmers wielrennen

Beenwarmers

Een lastige vraag die vooral in het voor- en najaar speelt is voor wielrenners of recreatieve fietsers de volgende: lange of korte broek aantrekken? Over het algemeen is een graad of 16 het kantelpunt. Komt de temperatuur daarboven dan ligt een korte broek voor de hand, is het kouder dan 16 graden dan is een lange broek aan te bevelen. Toch hangt dit ook erg af van de eigen voorkeur, en hele verkleedpartijen onderweg daar zit niemand op te wachten. In dat geval bieden beenwarmers uitkomst. Met beenwarmers maakt u van uw korte broek namelijk in enkele seconden een lange broek, en vice versa.

Isolerende beenwarmers

Beenwarmers, ook vaak beenstukken genoemd, zijn bedoeld om de benen warm te houden zonder dat u last krijgt van broeierige, zweterige benen. Daarom zijn de echt goede beenstukken gemaakt van isolerend materiaal dat het zweet afvoert en de benen droog houdt. Op die manier blijft u niet alleen warm, maar de spieren blijven ook soepel. Het dragen van beenstukken op het juiste moment voorkomt dus ook nog eens spierpijn.

De juiste maat beenwarmers

Beenwarmers zijn er in diverse maten, en welke maat het best past is natuurlijk afhankelijk van de lengte van uw benen, maar ook van de omtrek. Bent u een ‘klimmertype’ met smalle kuiten dan hebt u uiteraard beenwarmers met een andere pasvorm nodig dan wanneer u een ‘sprinter’ met ballonkuiten bent. Let bij het aanschaffen van de beenwarmers dus goed op de maat, maar ook op de kwaliteit. Elasticiteit is essentieel omdat slecht zittende beenwarmers de neiging hebben om af te zakken. Er zijn maar weinig zaken meer frustrerend!

Nauwsluitende beenstukken

De juiste maat is bij beenwarmers dus van belang, maar daarmee bent u er nog niet. Het is aan te raden beenwarmers aan te schaffen met een antisliprand. Deze rand sluit nauw aan op uw (korte) wielerbroek en voorkomt dat de beenwarmers gaan schuiven.

Goede merken beenwarmers: X-Bionic & Castelli

Beenwarmers zijn te koop bij Bol.com,  & Sport44

Populaire blogs op Onlinefietser.nl