Bidonhouder

Tijdens het fietsen is het belangrijk dat je voldoende vocht binnenkrijgt. Maar hoe neem je dit vocht mee zonder dat het al te veel in de weg zit? De meest gebruikte manier is het meenemen van bijvoorbeeld water in één of twee bidons. Een bidon plaats je eenvoudig in de bidonhouder die aan je frame zit gemonteerd. Zowel bij het aanschaffen van bidons als bidonhouders heb je volop keuze en dus is het ook bij dit wellicht fietstechnisch gezien minder belangrijke fietsonderdeel ook belangrijk dat je je goed nadenkt over de verschillende bidonhouders en welk type bidonhouder het beste bij je past. We bespreken de diverse details waar je op moet letten bij het kopen van een bidonhouder.

Bidonhouder kopen

Allereerst dien je je af te vragen wat voor fietser je bent, wil je een zo licht mogelijke fiets of wil je een mooie en strak uitziende fiets. Voor veel wielrenners geldt dat ieder grammetje van invloed kan zijn op je fietsprestaties, daarom stellen zij ook bij het aanschaffen van een bidonhouder hoge eisen in het gewicht. Veel wielrenners kiezen dan ook voor een carbon bidonhouder welke meestal tussen de 18 en 22 gram weegt. De hobby wielrenner zal eerder aandacht moeten besteden aan gebruiksgemak, oftewel het gemak waarmee de bidonhouder op de fiets kan worden gemonteerd en of de bidon eenvoudig uit de bidonhouder kan worden gehaald tijdens het fietsen.

Bidonhouders zijn onder meer te koop bij Bol.com

Tacx bidonhouders

Het merk Tacx heeft een rijk aanbod aan bidonhouders, van simpele bidonhouders tot full carbon bidonhouders. Er is keuze voor zowel de professional als de hobby renner. Een overzicht van de verschillende Tacx bidonhouders en de kenmerken:

  • Tacx Deva (ca. 55,95 euro), optimale klemming van de bidon. Verkrijgbaar in 100 % carbon (21 gram) en polyamide versterkt met carbon en glasfiber (29 gram)
  • Tacx Uma, 19 gram wegende Carbon bidonhouder, stevige klemming en krachtig design
  • Tacx Tao (16,95 euro), een niet dure 39 gram wegende bidonhouder van aluminium. Gestroomlijnde vormgeving en goede klemming van de bidon
  • Tacx Allure (7,99 euro), deze robuuste bidonhouder is gemaakt van aluminium en betreft een iets simpeler model van Tacx

Bekijk alle Tacx bidonhouders en bidons bij Bol.com

Elite Bidonhouders

Ook het merk Elite loopt voorop als het gaat om het ontwikkelen van fietsonderdelen en dus ook bidonhouders. Er zijn van Elite te veel modellen bidonhouders om ze allemaal te bespreken. De toppers zijn de Elite Leggero Carbon (15 gram) en de Elite Cannibal Carbon. De meeste profwielrenners hebben een bidonhouder van het merk Elite, volgens Elite hebben meer dan 50 % van de teams de Elite Sior Evo op hun fietsen gemonteerd.

Bekijk alle Elite bidonhouders bij Bol.com

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.