Beste dames fietsbroek

Steeds meer vrouwen hebben de racefiets of mountainbike ontdekt als het ultieme hulpmiddel om te gaan sporten. De kans dat dit te maken heeft met de internationale successen van eerst Leontien van Moorsel en vervolgens Marianne Vos op de Wereldkampioenschappen en de Olympische Spelen lijkt groot. Ondanks dat vrouwen al sinds lange tijd wielrennen kwam het Italiaanse Castelli pas eind jaren 90 als eerste fietskledingmerk met een fietskledinglijn voor vrouwen. Sindsdien zijn er een hoop fietskledingmerken met een groot aanbod aan dames fietsshirts en dames fietsbroeken. De belangrijkste verschillen met heren fietskleding is de pasvorm en het design.

Pasvorm voor dames

Dat mannen en vrouwen anatomisch gezien verschillen is geen nieuws. Toch leek dit overduidelijke gegeven lang aan ontwerpers van wielerkleding voorbij te gaan. Vreemd, want een fietsbroek die ontwikkeld is voor mannen heeft gewoon niet de juiste pasvorm voor vrouwen. De nieuwste generatie dames fietsbroeken heeft inmiddels wel de juiste pasvorm, en onder meer de zeem van deze broeken zijn precies aangepast op de vrouwelijke vormen. Met een goede dames fietsbroek met de juiste pasvorm heb je een stuk minder last van zadelpijn, het is dan ook niet aan te raden om als vrouw met een heren fietsbroek te gaan fietsen.

Lange of korte dames fietsbroek

Een dames fietsbroek kan je tegenwoordig in allerlei verschillende varianten aanschaffen. Lang, kort, halflang, eigenlijk wat je maar wilt. Ook is er een verschil tussen broeken met bretels en zonder bretels. Niet onbelangrijk: fietsbroeken voor dames zijn er tegenwoordig in allerlei verschillende kleurencombinaties. Van helemaal zwart (de wielersport is conservatief) tot veelkleurig en zelfs met een motiefje. Een broek is tegenwoordig perfect te matchen met je racefiets of mountainbike en uiteraard met je wielershirt en schoenen. Op die manier is de fietsbroek voor dames een mode-item van belang geworden. Daar kunnen veel fietsende mannen overigens nog het nodige van leren!

Welk merk dames fietsbroek?

Het Nederlandse merk AGU heeft erg goede dames fietsbroeken in verschillende prijsklassen. Je hebt de keuze uit fietsbroeken met en zonder bretels. Voor wielrennen raden wij een bibshort aan, met bretels dus. Ben je op zoek naar een fietsbroek voor spinning of fietsvakantie, dan raden wij een fietsbroek aan zonder bretels. Ook kan je een fiets boxershort met zeem overwegen, als je liever niet in een strakke fietsbroek fiets. Hier kan je een normale broek overheen dragen en heb je toch het comfort van een fietszeem.

De fietsbroeken van AGU zijn te koop bij Bol.com

Andere goede merken: Castelli | Assos | Sportful | Craft | Van Rysel (Decathlon)

Goedkope damesfietsbroek

Ben je op zoek naar een goedkope dames fietsbroek? Dan heeft Decathlon een aantal leuke fleurige dames fietsbroeken. Decathlon’s huismerken Triban en Van Rysel hebben verschillende bibshorts en fietsbroeken voor dames. Ideaal als je niet te veel wilt betalen en eerst even kennis wil maken met het dragen van een leuke fietsbroek.

Tips voor het kopen

Net als bij heren fietsbroeken, is bij het online kopen van een dames fietsbroek het grootste probleem het bepalen van de juiste maat. Over het algemeen kun je bij merken als AGU, Rogelli en Van Rysel je normale maat aanhouden. Bij Italiaanse merken als Castelli, Santini en Bianchi valt de broek een maat kleiner uit. Fietsbroeken en bibshorts voor dames zijn onder meer te koop bij de volgende online fietskledingwinkels:

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.