Dames fietskleding

Het wielermerk Castelli kwam als eerste fietskledingmerk ter wereld met een fietskledingcollectie voor vrouwen. Paola Pezzo had hier bij Castelli op aangedrongen nadat ze op de Olympische Spelen goud had gewonnen, maar de mensen enkel spraken over hetgeen te zien was in haar deels geopende shirtje.

Inmiddels is er een grote collectie dames fietskleding, merken als Rogelli, Assos, Sportful, Craft en AGU zijn de concurrentie aangegaan met Castelli. Maar wat zijn nou eigenlijk de verschillen tussen dames fietskleding en fietskleding voor heren? Het grootste verschil is dat dames fietskleding nu echt specifiek ontworpen wordt voor vrouwen en hierdoor een pasvorm heeft die beter past bij de vormen van de vrouw. De verschillen zitten voornamelijk in de zeem, schouderbanden van de bibshort en de fietsshirts zijn meer getailleerd naar de vormen van een vrouw. Ook zijn de kleuren van vrouwenfietskleding vaak iets fleuriger en komt de kleur roze er regelmatig in terug.

Dames fietsbroek

De pasvorm van een dames fietsbroek is anders dan die van een heren fietsbroek. Zo hebben de fietsbroeken meer de heupvorm van een vrouw. Ook de pasvorm van de zeem is aangepast ter voorkoming van schuurplekken en irritaties. De schouderbanden (bibs) zijn zo aangepast, dat de schouderbanden niet over de borsten vallen. Ook zijn er uiteraard dames fietsbroeken zonder bretels. Voor wielrennen raden wij een dames fietsbroek aan met bretels, oftewel een bibshort. Ga je spinnen, dan is een spinning broek zonder bretels aan te raden. Ben je een toerfietser, dan kan je ook kiezen voor een damesboxershort met zeem.

Dames fiets ondergoed

Met name toerfietsers willen meestal niet in een strakke fietsbroek fietsen. Wij raden aan om dan te kiezen voor speciaal fiets ondergoed met een zeem. Zo zijn er zowel slips als fietsboxers met zeem verkrijgbaar die gevormd zijn naar het vrouwelijke lichaam.

Dames fietsshirt

Dames fietsshirts zijn vaak kleiner en meer getailleerd dan de mannen shirts. Ook komen in de kleuren van de dames fietsshirts vaker de kleuren roze met wit voor of een vrolijke print.

Dames fietsjack

Was het 15 jaar geleden nog vrijwel onmogelijk om speciale dames fietskleding te kopen, inmiddels hebben alle merken een grote collectie dames fietskleding, waaronder dames fietsjacks. De damesfietsjacks zijn getailleerd naar de vormen van de vrouw. Er zijn 3 verschillende fietsjacks. Het regenjack, het windjack en softshell winterfietsjack. Bedenk dus van tevoren goed waarvoor je een fietsjack zoekt en zorg dat deze de juiste functies bescherming biedt.

Dames fietskleding is te koop bij onderstaande shops: