Een fietsbril op sterkte, hoe werkt dat?

Draag je in het dagelijkse leven een bril? En wil jij tijdens het fietsen net zo scherp blijven zien als met jouw dagelijkse bril? Dan hoef je tegenwoordig niet meer met je gewone bril op de fiets te springen! Overweeg eens een fietsbril op sterkte. Bij SpecialSpex.com kun je gemakkelijk een betaalbare fietsbril online aanschaffen.

Natuurlijk kun je met contactlenzen fietsen. Met name de zachte daglensjes voor eenmalig gebruik zijn een prima oplossing. De lenzen geven een breed gezichtsveld en je kunt er een mooie sportbril zonder sterkte overheen dragen. Maar wat als je een cylinder hebt in jouw bril en jouw contactlenzen nét niet de juiste gezichtsscherpte bieden? Of wat als je last krijgt van droge ogen? Of je vindt het lastig om de lenzen in en uit te doen? Dan is een fietsbril op sterkte dé oplossing.

Met een brilrecept van jouw huidige bril kan bij SpecialSpex gemakkelijk een fietsbril op sterkte worden gemaakt. Kies allereerst welk type fietsbril op sterkte je wil hebben; er zijn namelijk twee manieren om een sportbril op sterkte te maken

– Door middel van een optische clip

– Door middel van het vervangen van de sportglazen van een bestaande sportbril

Sportbril met optische clip

Een aantal fietsbrillen van het merk Julbo, Adidas en Rudy Project zijn vrij groot en bieden zo extra bescherming. Deze zogenaamde “Shield-brillen” zijn echter te groot om met glazen op sterkte te voorzien. Vandaar dat aan de achterzijde van de shield een clipje kan worden geplaats met daarin geslepen glazen op sterkte. Dit is een ideale optie voor als je een wat groter model bril zoekt of voor degenen die ook wel eens met contactlenzen fietsen. De clip is namelijk makkelijk te verwisselen zodat je ook beschikking hebt over een fietsbril zonder sterkte. Een nadeel van een clip is dat je gezichtsveld iets beperkt kan worden door de randen van de clip.

Sportbril met glazen op sterkte

De techniek om gekromde glazen op sterkte te slijpen heeft in de laatste jaren een vlucht genomen. Hierdoor kun je ook sportbrillen laten maken met gekromde glazen op sterkte. Aan de hand van jouw bestaande brilrecept worden de glazen geslepen en geven ze je in alle blikrichtingen perfect zicht. De glazen zijn te bestellen in verschillende tinten die je extra contrast geven. Bij SpecialSpex kun je een keuze maken uit bijvoorbeeld Nike, WileyX of Rudy Project monturen die volledig te verglazen zijn.

Meekleurende glazen

Fiets je veel onder wisselende weersomstandigheden? Dan is een fietsbril met meekleurende glazen ideaal. De glazen reageren op UV; hoe meer UV, hoe donkerder het glas wordt. En waar je vroeger nogal eens een poos moest wachten voordat jouw bril van donker weer licht wordt, is met de huidige generatie glazen deze tijd aanzienlijk afgenomen!

Fietsbril op sterkte

Moet ik nu speciaal naar de opticien voor een oogmeting? Een fietsbril op sterkte kan prima gemaakt worden aan de hand van het brilrecept van jouw bestaande bril. Vraag je opticien een kopie van je brilrecept, kies een model montuur en bij SpecialSpex doen ze de rest! Heb je vragen? Er zijn ervaren optometristen aanwezig die je van deskundig advies kunnen voorzien! (info@specialspex.com)