Fiets thermokleding

Zowel in de zomer als in de winter kun je gebruiken maken van thermokleding voor onder je reguliere fietskleding. In de zomer is de taak van het thermoshirt om voor verkoeling te zorgen, terwijl in de winter juist het behoudt van warmte belangrijk is. Een andere belangrijke taak van fiets thermokleding is de afvoer van transpiratievocht. Zo blijft je lichaam met fiets onderkleding droog, koel en fris. Je hebt geen last van klamme of vochtige kleding, doordat het zweet direct wordt afgevoerd naar de tweede laag. Zorg dan ook dat je als tweede laag een goed fietsshirt draagt, zodat deze laag het zweet snel naar buiten kan afvoeren. 

Fiets thermokleding voor in de winter

Onderkleding voor tijdens het fietsen zorgt ervoor dat je lichaam onder koude omstandigheden toch warm en geïsoleerd blijft. Het is de eerste laag van het drie lagen systeem en zit direct op de huid. Het heeft als taak heeft het lichaam warm te houden en transpiratievocht naar de tweede laag af te voeren. Het is belangrijk dat het zo dicht mogelijk op de huid zit, maar het moet je tegelijkertijd uiteraard niet beperken in je bewegingen. Gebruik als eerste laag nooit een normaal katoenen t-shirt, deze neemt het transpiratievocht op en zal het lichaam enkel afkoelen in plaats van warm houden. Boven het thermoshirt draag je een kwalitatief fietsshirt en daarboven nog een fietsjack als derde laag. De derde laag voert het transpiratievocht af naar buiten en beschermd je tegen wind en regen.

Fiets onderkleding voor in de winter is onder meer te koop bij de volgende webshops:

Fiets thermokleding voor in de zomer

Ook tijdens de zomer kan thermokleding een uitkomst bieden om je lichaam droog, koel en fris te houden. Door het dragen van een verkoelend thermoshirt zal het zweet beter worden afgevoerd naar de tweede laag (het reguliere fietsshirt) en voelt je lichaam dus minder klam en zweterig aan. Uiteraard werkt een thermoshirt het best in combinatie met een kwalitatief fietsshirt als tweede laag. Het thermoshirt ventileert optimaal, waardoor je lichaam in de zomer koel blijft tijdens zowel de korte als de lange fietsritten. Ook voor zomer thermoshirts geldt dat deze direct op de huid moeten worden gedragen, om optimaal te functioneren.

Voor zomer thermokleding voor op de fiets kun je het beste terecht bij: