Gazelle Cityzen, een sportieve stadsfiets

In dit blog bespreken we de Gazelle Cityzen. Een sportieve stadsfiets die ideaal is voor woon- werk verkeer, maar ook voldoende versnellingen heeft om als toerfiets dienst te doen. Moet je voor je werk lange afstanden maken, dan is er ook een model met accu beschikbaar. Je kan dan kiezen voor een E-bike met een maximum snelheid van 25 kilometer en voor een Speed Pedelec met een maximum snelheid van 45 kilometer per uur. Voor ieder budget is er een sportieve Gazelle Cityzen fiets. We bespreken een aantal Cityzen fietsen van Gazelle in dit blog.

Gazelle Cityzen C8

Als je voor een vernieuwende sportieve stadsfiets wilt gaan, dan is de Gazelle Cityzen C8 zeker het overwegen waard. Deze fiets beschikt over acht versnellingen, hydraulische schijfremmen en een Beltdrive riemaandrijving. De Beltdrive riemaandrijving vervangt de traditionele fietsketting. De voordelen van een riemaandrijving zijn dat deze schoner is, minder onderhoud nodig heeft en soepeler is bij het trappen. Je hebt met een riemaandrijving minder weerstand. Een ander voordeel is dat de riemaandrijving langer mee gaat dan een traditionele fietsketting. Van de Cityzen C8 is ook een speciaal E-bike model verkrijgbaar.

Gazelle Cityzen Speed

Deze Speed Pedelec van Gazelle kan maar liefst vijfenveertig kilometer per uur en is daarmee de snelste fiets die je in een fietsenwinkel kan kopen. De Bosch motor in de trapas is erg krachtig en zit centraal in het midden van de fiets. De accu (500 Wh) gaat gemiddeld 70 kilometer mee voordat je deze weer opnieuw moet opladen. De accu is in 5 tot 7 uur volledig opgeladen. Met de hydraulische schijfrem beschikt de E-bike over erg krachtige remmen waarmee je met minimale kracht toch goed en gedoseerd kan remmen. Ga je deze fiets kopen, dan moet je er rekening mee houden dat het verplicht is om de fiets op kenteken te registreren en WA te verzekeren.

Gazelle Cityzen T10

Deze E-bike werd derde in de nationale E-bike test 2018 in de categorie sportieve elektrische fietsen. De accu is stijlvol weggewerkt in het frame en heeft een standaard capaciteit van 500 Wh. Hiermee heb je een gemiddelde actieradius van 80 kilometer en een maximale actieradius van 120 kilometer. Met tien derailleurversnellingen bepaal je zelf hoe zwaar je meetrapt met de motor. De fiets heeft een open kettingkast hetgeen zorgt voor een sportieve look, maar wel als nadeel heeft dat je regelmatig onderhoud moet verrichten om de ketting en versnellingen in top conditie te houden. De Cityzen T10 beschikt over hydraulische schijfremmen waardoor je binnen enkele seconden stilstaat zonder overdreven veel kracht te moeten leveren.

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.