Goedkope fietscomputer

Inmiddels is er een groot aanbod fietscomputers te koop bij de fietswinkels. Ze zijn over het algemeen te verdelen in GPS fietscomputers, draadloze fietscomputers en bedrade fietscomputers. Qua prijs kan je het zo gek maken als je zelf wilt. Een goedkope fietscomputer met enkel basisfuncties heb je al vanaf 12 euro. Toch zijn er ook geavanceerde goedkope GPS fietscomputers te koop, zo is de Garmin Edge 20 al te koop vanaf 111,95 euro. Maar bij welke webshops vind je de beste fietscomputer aanbiedingen? In dit blog bespreken we per fietscomputersoort waar je ze het goedkoopst kan aanschaffen. Ook gaan we in op wat nou de beste goedkope fietscomputer is.

Goedkope fietscomputer GPS

Met een GPS fietscomputer hoef je niet meer precies uit te meten wat je wielomtrek is, de meting gaat via GPS-satellieten. Voordeel is dat deze fietscomputers erg uitgebreid zijn en je route registreren. Ook vinden veel fietsers het leuk om hun prestaties te delen met bekenden en dat is met deze fietscomputers mogelijk. Nadelen zijn onder meer dat de batterij sneller moet worden opgeladen, de snelheid niet altijd accuraat wordt weergegeven door slechte GPS ontvangst. Toch is een GPS fietscomputer qua accuraatheid een stuk betrouwbaarder dan je smartphone. Smartphone apps blijken vaak grote verschillen te tonen qua snelheid en afgelegde afstand in vergelijking met registraties van normale fietscomputers en gps fietscomputers.

GPS fietscomputers zijn een stuk duurder dan andere fietscomputers. Desondanks zijn er wel enkele goedkope GPS fietscomputers te koop. Bij Bol.com ben je het goedkoopst uit met de Garmin Edge 20 voor 111,95 en bij Bol.com is de Lezyne Mini GPS het goedkoopste model voor 99,99 euro.

In een fietscomputer test, waaronder een aantal met GPS kwamen de volgende modellen met GPS kwamen als beste uit de fietscomputer test:

  1. Garmin Edge 20 | Functionaliteit: Prijs/kwaliteit:
  2. Lezyne Mini GPS | Functionaliteit: Prijs/kwaliteit:
  3. Wahoo Elemnt Mini (GPS via smartphone) | Functionaliteit: Prijs/kwaliteit:

Goedkope fietscomputers met GPS vind je bij de volgende webshops

Goedkope fietscomputer draadloos

Veruit de populairste fietscomputer is op dit moment de draadloze fietscomputer, waarbij je via een draadloze sensor en een spaakmagneetje de snelheid en afgelegde afstand meet. Indien de fietscomputer ook beschikt over een cadanssensor, kan je ook je cadans bekijken. Geen gedoe meer met het bevestigen van lelijke en losgaande kabeltjes. De batterij gaat vele malen langer mee dan bij een GPS fietscomputer en over het algemeen is de registratie accurater dan via GPS als de fietscomputer correct is ingesteld. Een draadloze fietscomputer is al te koop vanaf 15,99 euro bij Decathlon voor de B’Twin 120 en een goedkope draadloze fietscomputer van het bekende merk Sigma heb je al vanaf 29,99 euro.

Goedkope draadloze fietscomputers vind je bij Bol.com

Goedkope fietscomputers draad

Goedkope bekabelde fietscomputers zijn her en der al te koop voor maar 5 euro. Je hebt dan vaak enkel de basisfuncties snelheid en afstand. Ook zit er veel verschil in montage en gebruiksgemak. De goedkoopste bekabelde fietscomputer van het bekende merk Sigma is de Sigma BC 5.16, deze is te koop voor 16,69 euro bij Bol.com.

Fietscomputer aanbiedingen

Oude modellen fietscomputers worden regelmatig in de uitverkoop gedaan. Op speciale fietscomputer aanbiedingen pagina’s vind je de beste aanbiedingen voor goedkope fietscomputers. De beste fietscomputer aanbiedingen vind je bij Bol.com