Beste triathlon schoenen

Ga je sporten dan is de juiste uitrusting super belangrijk. Dat geldt in het algemeen, maar bij bepaalde sporten geldt dat nog eens extra. Bijvoorbeeld omdat de sport bekend staat als zeer zwaar, of omdat er veel verschillende handelingen moeten worden uitgevoerd. Deze twee punten komen bij een triathlon samen en dat betekent dat je jouw uitrusting daarop moet aanpassen. We legden eerder al uit waar je op moet letten bij het aanschaffen van triathlon kleding. Bijvoorbeeld door de beste triathlon schoenen aan te schaffen.

De wisselzone

Aangezien er bij triathlon eerst gezwommen moet worden voordat je op de fiets stapt moet er vlot gewisseld kunnen worden. Minutenlang met je fietsschoenen lopen klooien is dan wel het laatste wat je wilt. Triathlon schoenen zijn daarom speciaal ontwikkeld om gemakkelijk te kunnen wisselen terwijl het tegelijkertijd de perfecte schoen is om een lang stuk mee te wielrennen. De Thriatlon schoen combineert de stijfheid van een wielrenschoen met een flexibiliteit die het eenvoudig maakt om de schoenen snel aan en uit te trekken. Daarbij komt nog eens dat er vaak een extra lusje aan de schoen is bevestigd om deze handeling met één hand te kunnen uitvoeren. Dat is vooral handig wanneer je ervoor kiest om je schoenen al aan de pedalen van je fiets te bevestigen voordat je ze aantrekt.

Ademende schoen

Een triathlonschoen moet bijzonder ademend zijn, en daar hebben de fabrikanten dan ook rekening mee gehouden. Soms zijn je voeten na het zwemmen nog een beetje vochtig, en dan is een ademende schoen wel zo prettig. Daar komt bij dat wielrenschoenen er om bekend staan dat je vrij snel last kan krijgen van warme branderige voeten. Bij wielrennen is dat al niet ideaal, maar bij triatlon is dit rampzalig. Na het fietsen wordt je namelijk ook nog geacht een hardloopwedstrijd af te werken, en wanneer je voeten in brand staan is dat bijna niet te doen. Door speciale nylontoepassingen te gebruiken wordt dit door de fabrikanten van triatlonschoenen voorkomen. Northwave, Mavic en Scott hebben goede triathlon schoenen.

Bij de volgende online shops verkopen ze triathlon schoenen: