Beste Windstopper wielrennen

Wielrennen, dat kan je het hele jaar door doen. Tenminste wanneer je beschikt over de juiste uitrusting. Vooral in het vroege voorjaar, de late herfst en de winter moet er wat extra aandacht besteed worden aan de kleding waarmee je op pad gaat. Tijdens het fietsen lever je namelijk een behoorlijke inspanning en je lichaam heeft alle energie nodig om deze om te kunnen zetten in beweging. Dat je lijf er ook nog voor moet zorgen dat je ondertussen op temperatuur blijft wordt daarom soms een beetje onderschat. Onderkoeling tijdens het wielrennen kan dan een groot probleem vormen. De kans bestaat zelfs dat je er een hongerklop bovenop krijgt omdat je veel meer energie verbrandt dan je verwacht had. Een windstopper is in dat soort omstandigheden het ideale kledingstuk. In dit blog kijken we waar de beste windstopper voor wielrenners aan moet voldoen.

Speciaal windstopper jack

Gevoelstemperatuur is een begrip dat iedere Nederlander wel kent. De Engelse term laat nog minder aan de verbeelding over: “Windchill”. Om de negatieve effecten van koude wind op het lichaam te neutraliseren zijn er door diverse grote sportmerken speciale windstoppers ontwikkeld. Jacks die gemaakt zijn om wind tegen te houden. In veel gevallen is er daarom gebruik gemaakt van polyester. Dankzij dit speciale materiaal maakt wind geen kans.

Windstopper, geen regenjack

Een windstopper is vooral een ideaal kledingstuk tijdens het wielrennen wanneer er een koude wind staat. Houdt er echter wel rekening mee dat een windstopper in eerste instantie niet is ontwikkeld als regenjack. Hoewel bepaalde modellen van de windstopper wel waterafstotend zijn wordt je toch nog behoorlijk nat in een regenbui.

Merken windstoppers

Windstoppers zijn niet meer weg te denken uit de collectie van de grote sportmerken, en de keuze is dan ook zeer ruim. Bekende merken met windstoppers in de collectie zijn onder meer: Castelli, Craft en Agu. Windstoppers zijn er zowel in dames- als herenuitvoeringen. Denk er met name bij de Italiaanse merken wel even aan dat deze meestal vrij klein vallen, wij raden bij Italiaanse merken (Castelli, Sportful, o.a.) aan om 1 maat groter te bestellen.

Windstoppers zijn te koop bij Bol.com

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.