Winter fietsjack tips

Welke fietskleding je uitkiest hangt vanzelfsprekend in de eerste plaats af van de weersomstandigheden. Schommelt de temperatuur rond het vriespunt dan trek je natuurlijk geen korte wielerbroek aan. Bij de keuze voor een fietsjack is het vaak wat lastiger, want voldoet een jack met lange mouwen of is het verstandig om in de winter een speciaal winter fietsjack te dragen? Jij bent natuurlijk degene die beslist, maar het feit dat diverse gerenommeerde sportmerken speciale winter fietsjacks op de markt brengen zegt eigenlijk al genoeg. Om echt op een prettige manier in de winter te kunnen fietsen heb je eigenlijk een softshell fietsjack nodig.

Softshell fietsjack

Een softshell fietsjack is ontwikkeld met maar één doel voor ogen. Jou op een comfortabele manier je kilometers laten maken zonder dat de weersomstandigheden dat verhinderen. Om dat te bereiken is dikke winterkleding niet toereikend: je moet immers ook nog voldoende bewegingsvrijheid hebben om comfortabel op je fiets te zitten. Een dikke trui is weliswaar warm, maar zeker niet comfortabel. De perfecte oplossing is gelukkig gevonden: een winter fietsjack, ook wel bekend als softshell fietsjack is warm én comfortabel doordat er in de meeste gevallen gebruik wordt gemaakt van polyester.

Ademend materiaal

Softshell fietsjacks zijn onder wielrenners bijzonder populair omdat ze warmte bieden zonder dat de drager van het jack in zijn eigen zweet rond moet dobberen. Dat lichaamsvocht bijzonder eenvoudig kan worden afgevoerd komt door de speciale ademende eigenschappen waar een winter fietsjack bekend om staat.

Waterdicht fietsjack

Hoewel warmte natuurlijk essentieel is wanneer er in de winter gefietst wordt kan regen of opspattend water je fietstochtje alsnog behoorlijk verstieren. Een jack kan nog zo warm zijn, wanneer het niet waterdicht is heb je er alsnog weinig aan. De designers van softshell fietsjacks hebben het probleem dat neerslag met zich mee kan brengen echter onderkend, en de winter fietsjacks zo ontworpen dat je droog blijft wanneer het regent of zelfs sneeuwt. Hoe ingenieus dit is wordt wel duidelijk wanneer je je realiseert dat de winter fietsjacks tegelijkertijd blijven ademen!

Winddicht softshell fietsjack

Gevoelstemperatuur: elke Nederlander kent dit begrip. Overigens geeft de Engelse vertaling nog beter aan waar het in dit geval om gaat: windchill. En inderdaad, wanneer het waait kan het soms wel tientallen graden kouder aanvoelen dan het daadwerkelijk is. Reden om dan maar niet op de fiets te stappen? Zeker niet! De betere winter fietsjacks zijn namelijk winddicht. Hoe hard het ook waait, de koude wind heeft geen schijn van kans om je lichaam te bereiken. Aangezien het in Nederland vrijwel altijd waait is alleen het gegeven dat een softshell fietsjack je beschermt tegen koude wind al meer dan voldoende reden om een jack aan te schaffen!

Winterfietsjacks zijn te koop bij:

Meer winter fietskleding nodig? Lees dan de volgende blogs: Winter fietskleding | Winter fietsbroek | Winter fietshandschoenen

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.