Zadeltas kopen

Wanneer je erop uit gaat voor een lange fietstocht of een uitgebreide duurtocht is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid bent op zo ongeveer alles wat je onderweg tegen kan komen. Dat betekent dat je eten en drinken meeneemt, maar ook fietsgereedschap, een reservebandje en bandenlichters voor het geval je onderweg lek rijdt. In dat geval is een goede zadeltas een uitstekende manier om over al je materiaal te beschikken.

De juiste zadeltas

Zadeltassen zijn er letterlijk in alle soorten en maten, dus is het belangrijk om te kijken welke tas voor jouw doel geschikt is. Een zadeltas vormt in feite altijd ballast, dus het is belangrijk om te kiezen voor een zo klein mogelijk formaat dat tegelijkertijd genoeg ruimte biedt. De zadeltas bevestig je onder je zadel, en in de meeste gevallen gebeurt dit met een speciaal kliksysteempje of met klittenband. De juiste vorm van de zadeltas is voor het grootste gedeelte afhankelijk van de vorm van het zadel. Wanneer de zadeltas namelijk aan de zijkanten uitsteekt kan het gebeuren dat je bij elke omwenteling de tas raakt. Uiteraard een heel vervelend gevoel waardoor echt lekker fietsen er niet meer inzit. Zelfs als je het juiste formaat zadeltas hebt kan het gebeuren dat de tas toch nog teveel beweegt naar je zin. Dit euvel is vaak eenvoudig op te lossen met behulp van een paar tie wraps.

Waterdichte zadeltas

Veel zadeltassen die worden aangeboden zijn voorzien van een waterafstotende laag, of zijn zelfs volledig waterdicht. Voor fietsers die regelmatig fietsen tijdens slecht weer is dit een interessant detail om op te letten. Niet alleen blijven je spullen op die manier droog, de ritssluiting gaat ook langer mee dan bij een exemplaar dat niet bestand is tegen vocht. Uiteraard zit de zadeltas met waterdichte of waterafstotende eigenschappen wel wat hoger in het prijssegment dan de tassen die niet op deze manier zijn ontworpen.

Populaire blogs op Onlinefietser.nl